Marvbensuppe

Varmende retter

  • Ca.1 kg. Okse- eller kalve marvben
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stor persillerod
  • 2 stænger bladselleri
  • ½ dåse flåede tomater
  • 2-4 laurbærblade
  • En stor tot frisk timian
  • 1 tsk. paprika
  • En håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1½ liter vand
  • Salt, peber (evt. hele peberkorn)

Kog okseben i 1½ liter vand (sørg for at benene er dækket), med laurbærblade, timian og 5-7 hele peberkorn. Kog op og skru ned, til det simrekoger under låg. Skum af efter behov og lad simre i 1-5 timer, alt efter hvor meget tid du har – dog minimum 1 time.  Tag benene op, køl lidt af, skrab marven ud og kom marven tilbage i gryden. Snit grøntsagerne lidt groft og kom i gryden med paprika, frisk persille og de flåede tomater. Lad simre til grøntsagerne er møre – ca. 20.min.  Fisk laurbærbladene op og blend derefter suppen glat og smag til med salt og evt. citron.
Ps. Jeg køber mine marvben hos min lokale halal slagter og får ham til at skære dem igennem på langs, så er det nemmere at få marven ud ?

s h

Date

20. oktober 2020

Tags

energi, kost, opskrift, sundhed

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.