
Linsegryde
Ca. 4 pers.
- 1 spsk. koldpresset kokosolie
- 1 finthakket løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. paprika
- 1 stor squash
- 1 stor sød kartoffel eller græskar (butternut eller hokkaido)
- 1½ dl. grønne eller beluga linser
- 1 rød peberfrugt
- 4 store tomater
- 1 stor håndfuld mandler
- ½ l. grøntsags bouillon
- ½ dåse kokosmælk (ikke light)
- Saft fra 1 lime
- Salt og peber
Til topping
- Frisk koriander
- Evt. neutral yoghurt
Skræl den søde kartoffel (hokkaido eller butternut squash) og skær i kvadrater på ca 2*2 cm. Bag, evt. med lidt olivenolie, i ovnen på 200 grader til de er møre, ca.15-20 min. og kog beluga linserne med salt til de er møre. Svits løg og hvidløg i kokosolie, til løgene er klare. Skær squash, peberfrugt og tomater i tern og tilsæt sammen de tørre krydderier og lad simre i ca. 5 min. Tilsæt bouillon og lad fortsat simre. Vend linser, de bagte søde kartofler og mandler i gryden, tilsæt kokosmælk og lad trække i 5-7 min. Smag til med salt, peber og lime. Server med frisk koriander og evt. neutral yoghurt.
Server som den er eller med ris.
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.