Gulerod, butternut og kokossuppe

Snacks, Veganer, Vegetar
Tid: 30-40 min.
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 5-7 cm ingefær
  • 3-4 gulerødder
  • 10 cm. Butternut squash (svarende cirka til spidsen)
  • 1 dl. røde linser
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stor tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. kanel
  • 1 tsk. god kvalitet grøntsags bouillon
  • 1 spsk. kokosolie
  • ½ dåse kokosmælk (ikke light)
  • Saft fra ½ lime
  • Salt/peber og evt. cayenne peber
  • En håndfuld frisk koriander
  • En spsk. creme fraiche (evt. vegansk)
Sauter løg, ingefær og hvidløg i kokosolie til løgene er klare. Tilsæt gurkemeje, kanel, bouillon og evt. cayennepeber. Skær gulerødder og butternut squash i tern, skyl linserne og kom det hele, plus de flåede tomater, i gryden og dæk med vand. Lad det simre ved lav varme til gulerødder, butternut squash og linser er møre (ca. 15-20 min). Blend det hele glat, kom det tilbage i gryden med kokosmælk (og evt. vand til konsistensen er som du ønsker den) og smag til med salt, peber og limesaft.
Server med en spsk. creme fraiche og frisk koriander på toppen.

s h

Date

29. september 2020

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.